main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco
german
english
france
italy
sweden
Spain
netherlands

CUSCO - INTRODUCTIE

Cusco: Sacsayhuaman
Onze school Spanish School bevindt zich in het stadscentrum van Cusco, het culturele hart van de Peruaanse Andes. Cusco ligt op 3400 meter boven zeeniveau en wordt omgeven door indrukwekkende bergen en valleien. Er wonen zo'n 300.000 inwoners, de meeste van indiaanse afkomst, en het is een prachtige stad, dankzij m.n. het omliggende Andesgebergte, de Inca ruines en de magische stad Machu Picchu.

Informatie over Peru

Iedereen die een bezoek aan Peru brengt, komt onvermijdelijk naar Cusco, een van de meest fascinerende steden in de wereld. De stad werd ongeveer 1100 AD gesticht. Volgens de locale Inca mythe, stuurde de zon zijn zoon, Manco Capac, en de maan haar dochter, Mama Occlo, erop uit om de cultuur de verbreiden. Zij rezen op het Titicaca meer en begonnen hun reis, op zoek naar de plaats waar zij hun koninkrijk zouden stichten. Toen zij de plaats van het huidige Cusco bereikten, stak Manco Capac zijn gouden staf in de grond om te kijken hoe vruchtbaar deze was. De staf drong diep in de aarde door. Dit was het teken waarop zij gewacht hadden! Zij noemden de plaats Cusco, wat "navel van de wereld" betekent.

Na de verovering, bouwden de Spanjaarden hun koloniale kerken en huizen boven op de Inca grondvesten en deze fascinerende mix van bouwstijlen is tot op de dag van vandaag terug te zien. De stad houdt zelfs de meest veeleisende toerist in haar ban, met haar kerken, kloosters, musea, de Zonnetempel, de Kathedraal en de ruines in en rondom Cusco (Sacsayhuaman, Kenko, Puca Pucara, Tambomachay). In bijna elke straat in het stadscentrum zijn overblijfselen van oude Inca Muren terug te vinden.

De Heilige Vallei van de Inca's en Machu Picchu

Net buiten Cusco ligt de Heilige Vallei van de Inca's, met haar pittoreske dorpjes en kleurrijke, traditionele indianenmarkten. In het hart van deze Heilige Vallei ligt Urubamba, waar onze school de studenten te mogelijkheid biedt een deel van hun Spaanse cursus te volgen, ver van het toeristencentrum in Cusco.

Bezoek de prachtige markt en de indrukwekkende ruines in Pisac, het goed bewaard gebleven Inca stadje Ollantaytambo met het indrukwekkende fort, en de authentieke markt in Chincheros. De Vallei loopt door tot aan Machu Picchu, Peru's bekendste archeologische trekpleister. Eeuwenlang bleef Machu Picchu begraven in de jungle, totdat het in 1911 ontdekt werd. Het is de combinatie van de Inca Ruines, het prachtige uitzicht, de overweldigende bergen, de exotische vegetatie en de buitengewone ecologische verscheidenheid, die het Nationale Park Machu Picchu tot een onvergetelijke ervaring maken

Excursies en Dagtrips

Onze school's lesprogramma geeft de studenten meer dan genoeg gelegenheid Cusco en omgeving te leren kennen. Bovendien bieden de andere locaties, Urubamba en het Regenwoud, eindeloze mogelijkheden de regio te verkennen.

Voor meer informatie over de excursies van onze school verwijzen wij naar de sectie Excursies en Vrije tijd.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: