main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco
german
english
france
italy
sweden
Spain
netherlands

MEE TE BRENGEN

Information: Practical
Veel studenten brengen een klein cadeautje mee voor hun gastgezin, b.v. een souvenir uit hun eigen land. Verder raden wij studenten aan een goed woordenboek mee te brengen en eventueel een Spaans grammaticaboek in hun eigen taal. Dit studiemateriaal is in Cusco niet verkrijgbaar. Verder: leesboeken, tijdschriften, een reisboek; een warme trui/jas; een regenjas; goede loopschoenen; een slaapzak; waterzuiveringstabletten; een zakmes, een zaklantaarn; fotorolletjes en voor de dames: tampons.

Geld in Cusco

De munteenheid in Peru is de "Nuevo Sol". Anno maart 2000, was de wisselkoers $ 1.00 is S/. 3.45. Er zijn verschillende pinautomaten in Cusco die o.a. credit cards (en de giromaatpas) accepteren. In de diverse "Casas de Cambio" kunnen Traveller Checks (in dollars) gewisseld worden. Het is aan te raden om altijd wat contante dollars mee te brengen.

Hoogteziekte (soroche)

Sommige mensen voelen zich de eerste dagen na aankomst in Cusco enigszins onwel in verband met de hoogte. We raden minimaal een dag rust aan, voordat een student met zijn Spaanse lesprogramma (of een andere activiteit) begint. De symptomen van hoogteziekte zijn: hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten en vermoeidheid. Deze klachten kunnen zo veel mogelijk voorkomen worden door het drinken van veel vocht (geen alcohol), het eten van lichte maaltijden (vooral 's avonds) en het nemen van voldoende rust.

Zon

Wees voorzichtig met de zon op deze hoogte. De ultraviolette stralen zijn enorm krachtig, ook in de schaduw. Daarbij is de lucht erg droog, zodat de huid sneller uitdroogt. Met een goede (zonnebrand) crème en/of bodylotion kan ongemak worden voorkomen. Draag een hoed of pet, in de felle zon.

Gezondheid

Wij raden mensen met hartklachten aan te over te plegen met hun arts voor hun reis naar Peru. Een goede reisverzekering is onontbeerlijk en er is een aantal vaccinaties sterk aanbevolen voor Peru. o.a. tyfus, polio, tetanus en hepatitis. Een gele koorts vaccinatie is van belang indien u naar het regenwoud wilt gaan, evenals malaria tabletten (niet voor Cusco zelf). Neemt u, minimaal zes weken voor vertrek, contact op met de plaatselijke GG & GD.

Klimaat

Het regenseizoen in Cusco loopt van November tot Maart. Het blijft mogelijk om te Inca Trail (en andere trekkings) te lopen, maar het zal (veel) regenen. In de droge tijd, van April tot Oktober, is het overdag warm, en 's avonds behoorlijk koud. Neem een warme trui en/of jas mee voor de namidagen/avonden, en voor binnen (de gebouwen en huizen zijn onverwarmd).

Uitgaven

De volgende lijst geeft een indicatie hoeveel een verblijf in Cusco zal gaan kosten (in US$): taxi's $0.75; lokale busrit $0.20; a dagmenu in een restaurant $ 2.50; een biertje in een café/discotheek; $1.75; een cappuccino in een modern café $0.75; internationaal telefoongesprek $3.00 per minuut; wasserette $1.00 per kilo; e-mail service $1.00/hr.
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: