main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco
german
english
france
italy
sweden
Spain
netherlands

MEE TE BRENGEN

Information: Practical

COMMUNICATIE

Over het algemeen is het geen enkel probleem contact te houden met het thuisfront, via telefoon, post, fax of e-mail. Internationale telefoongesprekken kosten ongeveer $ 3.00 per minuut. Er zijn diverse internet-café's in de stad, waar een uur internetten ongeveer $ 1.00 kost. Natuurlijk kunt u onze school's telefoon, fax, postbusnummer en e-mail adres thuis achterlaten.

Visa

Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig voor Peru. Bij aankomst in Peru wordt een (gratis) toeristenvisum verstrekt, dat 90 dagen geldig is. Dit visum kan drie keer met 30 dagen verlengd worden (kosten per keer ongeveer $ 25), zodat een totaal van een half jaar verblijf in Peru eenvoudig te regelen is. Een andere mogelijkheid is, als de 90 dagen verlopen zijn, even de (Boliviaanse of Chileense) grens over te gaan. Dit kost u ongeveer 2 dagen, en dan worden in een keer 90 nieuwe dagen verstrekt.

Transport tussen Lima en Cusco

De snelste en eenvoudigste manier om van Lima naar Cusco te reizen, is ontegenzeggelijk met het vliegtuig. De vluchten, die, afhankelijk van het seizoen, tussen de $ 45 en $ 90 kosten, gaan alleen tussen 6:00 a.m. en 11:00 a.m. De meeste studenten komen dan ook per vliegtuig aan.

Wie overland wil reizen, heeft twee mogelijkheden. De eerste route loopt via Lima, Ayacucho, Andahuaylas en Abancay naar Cusco. Het is een prachtige route, maar niet de eenvoudigste. Het grootste gedeelte van de weg is niet geasfalteerd, de bussen en de hotels zijn slecht. Dit is wellicht iets te veel van het goede, voor wie zojuist in Peru gearriveerd is. De totale reis bedraagt ongeveer 48 uur en er zijn diverse bus maatschappijen die deze route opereren. In het regenseizoen, raden wij deze route af.

De tweede mogelijkheid is eerste naar Arequipa te reizen, in het Zuiden van Peru, en vanuit daar naar Cusco. Het gedeelte Lima - Arequipa is eenvoudig en snel. Het grootste deel van de reis gaat over de Panamerican Highway, langs de kust. Deze weg is goed. De bussen vertrekken ongeveer elk half uur vanuit Lima en er zijn verschillende prijsklassen (basic, luxe bus etc.) Arequipa is een prachtige koloniale stad waar de reiziger wellicht een dag of wat wil blijven voor zijn reis te vervolgen. Maar, indien u wenst, er is een directe connectie. Bussen van Arequipa naar Cusco vertrekken tussen 4:00 en 8:00 u 's avonds. De weg is niet best, het kan 's avond ijskoud worden en de bussen zijn vaak erg. Nu rijdt u daadwerkelijk de Andes in, de kennismaking met het echte Peru is begonnen! U zult tussen 4:00 en 8:00 a.m. in Cusco aan.

Reizen in Perú

Over het algemeen is het redelijk veilig en eenvoudig om op eigen gelegenheid door Peru te reizen. Er zijn overal bussen, vliegtuigen, taxi's, hotels en restaurants, in diverse prijsklassen. Er zijn relatief veel toeristen en het is eenvoudig in contact te komen met andere reizigers.
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: