main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco
german
english
france
italy
sweden
Spain
netherlands

VRIJWILLIGERS PROGRAMMA - INTRODUCTIE

volunteer: Cusco
Onze school's Vrijwilligers Programma biedt de unieke gelegenheid om in Perú te wonen en werken om zo de rijke culturele diversiteit uit de eerste hand te beleven en de Spaanse taal te oefenen. Door het vrijwilligers programma leveren zowel onze school als de vrijwilligers zelf een bijdrage aan de Peruaanse maatschappij en slaan zo een brug tussen de buitenlandse bezoekers en de lokale bevolking.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je verkrijgt belangrijke leef- en werk ervaring, voor een betere positie op de hedendaagse arbeidsmarkt.
Verbreedt je visie op werken door een multiculturele ervaring.
Werk aan belangrijke profesionele vaardigheden.
Verbeter je spreekvaardigheid in verschillende talen.
Werk aan een network van internationele vrienden.
Je deelt je vaardigheden en kennis met de Peruaanse bevolking.
Wie kunnen deelnemen?
Het programam staat open voor iedereen die zijn/haar ervaring en vaardigheden wil delen en wie aan de voorwaarden voor elk specifiek project voldoet. IEdereen, professionals, studenten, gepensioneerden… iedereen is welkom.

Vrijwilligers...
Deelnemers aan het vrijwilligers programma kiezen zowel het werkveld als de locatie van hun vrijwilligerswerk. Mogelijke werkgebieden zijn: sociaal werk, onderwijs, toerisme, cultureel werk en catering. Terwijl de meeste projecten in de stad Cusco plaatsvinden, zijn er ook enkele projecten buiten Cusco. Een complete lijst met een korte beschrijving van alle projecten kan op verzoek toegezonden worden.

Hoelang moet ik minimaal beschikbaar zijn?
De minimale tijd die je nodig hebt om deel te nemen aan het vrijwilligersprogramma, is acht weken. Eerst studeer je vier weken (verplicht) en daarna werk je vier weken. Als je langer dan 180 dagen wilt werken, raden we je aan extra cursusweken te boeken. Gedurende je Spaanse cursus kun je zelf kiezen of je bij een gastgezin of in ons Studentenhuis wilt verblijven. Tijdens het vrijwilligerswerk verblijven alle deelnemers in het Studentenhuis.

Procedure

De deelnemers wordt verzocht ons een motivatie brief met CV en een eerste, tweede en derde keus voor een project toe te sturen. Bij plaatsing, kijkt onze Vrijwilligers Coördinator naar de persoonlijke doelen, het niveau Spaans, eerdere werkervaringen en beschikbaarheid aan de ene kant, en naar de behoeften van het project, aan de andere kant. Zodra de vrijwilliger geaccepteerd is door een organisatie, zenden we een bevestiging naar de deelnemer. De uiteindelijke beslissing ligt altijd bij het project.

Inbegrepen in het Vrijwilligers Pakket zijn:

Vier weken Spaanse cursus inclusief accommodatie van jouw keuze.
Vier weken accommodatie in het onze school Studenten Huis tijdens het vrijwilligers werk.
Bemiddeling bij het Vrijwilligers Project.
Informatie pakket bij aankomst.
Gratis internet.
Vrijwilligers bijeenkomsten met informatie over Peruaanse cultuur en het project.
Een persoonlijk gesprek met de Vrijwilligers Coördinator.
Bezoek aan het project op de eerste werkdag (inclusief transport).
Certificaat als bewijs van deelname.

Begeleiding

Bij aankomst in Cusco krijgen de deelnemers een informatie pakket over het Vrijwilligers Programma. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst wordt algemene informatie over Peruaanse geschiedenis en cultuur gegeven en belichten we aspecten als werken in Perú als buitenlander, culturele barrières, sociale hiërarchie binnen de Peruaanse maatschappij etc. Gedurende de cursus Spaans, heeft de student de gelegenheid om e.e.a. persoonlijk met de Vrijwilligers Coördinator te bespreken. Als het werk eenmaal begonnen is, bieden wekelijkse bijeenkomsten de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen en eventuele problemen te bespreken.

Spaanse Cursus

Een (minimaal) vier weken durende cursus Spaans (privé of groepsles) maakt deel uit van het Vrijwilligers Programma. In deze weliswaar korte tijd, kan een goed gemotiveerde student een half-gevorderd niveau bereiken, wat in principe voldoende is om aan het werk te kunnen! Op verzoek, kan een gedeelte van de cursus in Taray of in het Regenwoud gevolgd worden. De conversatielessen kunnen in de laatste week toegespitst worden op het vrijwilligerswerk (vocabulaire, interviews enzovoorts).

Volunteer work in Cusco (Peru)

Interesting Volunteer Options in Cusco (Peru). Choose to work in an orphanage, an afterschool project, a project for street children, a clinic or hospital, a school, Kindergarten etc. Also Spanish lessons, student residence accommodation, cultural activities, excursions, Inca Trail.

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: