main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco main square cusco
german
english
france
italy
sweden
Spain
netherlands

CUSCO - INTRODUCTION

Cusco: Sacsayhuaman
Vår skola Spanish School befinner sig i centrum av Cusco, det kulturella hjärtat av de peruanska Anderna. Cusco befinner sig på 3.400 meter over havsytan, omringat av berg och dalar. Staden har 300,000 invånare - de flesta infödingar – och har en mängd skönhet att erbjuda: panorama över Anderna, kända Inka ruiner och den magiska staden Machu Picchu.

Information about Peru

Alla som besöker Peru besöker även ofrånkomligt Cusco, en av de mest fascinerande städerna i världen. Staden grundades ca 1100 e.Kr. Enligt Inka skapelse myt, skickade solen sin son, Manco Capac, och månen sin dotter, Mama Occlo, för att sprida kultur i de barbariska lanskapen. De uppkom från vattnet i Titicaca sjön och började sin resa för att söka efter en plats där de kunde grunda sitt kungarike. När de kom till det som idag är Cusco, slungade Manco sin guldstav i marken för att testa dess lämplighet och den sjönk djupt i den bördiga jorden. Detta var tecknet de hade sökt efter. De namngav platsen Cusco, vilket betyder “världens navel”

Efter erövringen, byggde spanjorerna sina koloniala kyrkor och hus på de gamla Inka grunderna och denna fascinerande blandning av arkitekturiska stilar är ännu idag mycket påtaglig. Staden, den forna huvudstaden i Inka imperiet, har tillräkligt för att intressera den mest krävande turisten: klostren, kyrkorna, muséerna, Solens Tempel, katedralen och ruinerna i och i närheten av Cusco (Sacsahuaman, Kenko, Puca Pucara, Tambomachay). Så gott som alla gator har lämningar av Inka murar, valv och portöppningar.

Inkornas heliga dal och machu picchu

Precis utanför Cusco ligger Inkornas Heliga Dal, med pittoreska byar och färgranna traditionella indian marknader. I hjärtat av dalen ligger Uruabamba, där Vår skola erbjuder dig möjligheten att studera och fördjupa dig i det traditionella peruanska livet, långt borta från turist centrum. Besök den vackra marknaden och magnifika ruinerna i Pisac, den välbevarade Inka staden Ollantaytambo med dess imponerande fästning och den autentiska marknaden i Chincheros.

Dalen fortsätter västerut fram till Machu Picchu, Perus mest kända arkeologiska plats. Denna forna stad fortsätter vara den mest spektakulära sevärdheten i Amerika! I sekel var staden begraven i djungel, fram till 1911 då den upptäktes. Det är kombinationen av Inka ruiner, oförglömliga vyer, exotisk vegetation och extrordinär ekologisk variation, som gör Machu Picchu national parken till en verklig upplevelse!

Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: